0

Info: 021.555.90.90 (L-V 10:00 - 20:30)

1/2
 • Garantat Cel mai mic pret
 • Livrare în 1-3 zile Gratuit peste 199 lei
 • 14 zile Retur / Schimb
 • Rochii casual

  Rochii Casual

  Rochiile casual sunt acele articole vestimentare pe care le purtăm zi de zi, în plimbările în parc sau în oraș, la shopping, la întâlnirile cu prietenii și în orice altă activitate de zi. Rochiile casual au ca primă caracteristică faptul că sunt confortabile prin natura croielilor lejere, care permit mișcarea în voie, dar și a materialelor din care sunt confecționate, dintre care menționăm bumbacul, cea mai potrivită țesătură pentru confortulpielii, denimul, modern dar și extrem de comod. Dress code-ul casual subliniază confortul și stilul personal, spre deosebire de outfiturile formale sau informale, care presupun anumite rigori de croială, lungime ori culoare și cuprinde o varietate de articole vestimentare și accesorii de zi cu zi. Ținutele casual au o notă personală, la care se adaugă accente de culoare ori țesături comode, nepretențioase. Orice outfit folosit la locul de muncă ce presupune muncă manuală și efort fizic intră tot în categoria casual. Expunerea pielii este frecvent întâlnită la stilul casual față de cele informale ori formale, ceea ce înseamnă o explozie de fuste și rochii, țesături fluide pentru vară.

  În categoria stilului casual intră mai multe subcategorii de rochii, precum rochiile înflorate, pe care femeile le preferă în zilele însorite ale verii, rochiile cămașă, probabil cele mai comode modele și mai puțin pretențioase, rochiile lungi, excelente pentru perioadele caniculare, rochiile mini, preferate îndeosebi de către adolescente, rochiile petrecute, chic și trendy, rochii cu nasturi din țesături ușoare.

  De asemenea, poți transforma în doar câteva minute o rochie office în una casual, cu ajutorul a catorva mici trucuri. Schimbă încălțările, cu unele comode, fără toc, sandale, teniși sau pantofi sport. Desfă-ți părul și lasă-l liber sau prinde-l într-o coadă. Dacă locul tău de muncă impune reguli vestimentare stricte, renunță la sacou, jachetă sau blazer. Schimbă bijuteriile elegante cu unele din plastic (cercei și brățări). Un look casual este ușor de obținut cu o rochie comodă, încălțări comode și bijuterii puține.

  Complementare stilului casual sunt stilurile smart casual, un stil de zi cu zi puțin mai elegant, la care se adaugă elemente de stil business. Casual chic presupune prezența unor elemente care transformă o ţinută ce pare banală în una feminină, sofisticată şi distractivă de purtat, cu un touch personal, care poate deveni chiar emblematic.

  Rochiile smart casual pot fi de tip sarafan, ”cuminți” și închise, sau pot fi rochițe de vară, viu colorate, dar accesorizate mai mult în stilul business, pentru o da o notă de seriozitate, temperand o ținută prea veselă. O rochie casual de lungime medie, cu imprimeu, poate face minuni la un eveniment smart casual, mai ales dacă o combini cu un sacou sau o jachetă potrivită.

  Stilul casual chic, adoptat corect, pune accentul pe confortul personal, fără a sacrifica, însă, ideea de a fi sofisticată şi bine îmbrăcată. Eșarfele, pălăriile, ochelarii de soare, curelele şi accesoriile de păr sunt arsenalul de care trebuie să te folosești atunci cand vrei să compui o ținută casual chic pornind de la o rochiță. Accesorizarea este o regulă de bază care îți poate transforma ţinuta în una extrem de chic. Dungile sunt mereu la modă și caracterizează acest stil. Alege o rochie casual cu dungi orizontale sau dungi verticale, după cum preferi, și vei arăta grozav.

  Oferta de rochii casual a magazinului nostru acoperă atât tendințele momentului, cat și nevoia de confort a fiecărei femei. Alege modelele care îți plac, ca să te simți bine pe tot parcursul zilei!