0

Info: 021.555.90.90 (L-V 10:00 - 20:30)

1/2
 • Garantat Cel mai mic pret
 • Livrare în 1-3 zile Gratuit peste 199 lei
 • 14 zile Retur / Schimb
 • Rochii camasa

  Rochii Camasa

  Articolul vestimentar care se bucură de o maximă popularitate în această perioadă este rochia cămaşă, fiind una din cele mai stylish alternative de a te îmbrăca atât pe timpul zilei, cât şi seara. În plus, această rochie poate fi interpretată în cele mai inedite moduri, având capacitatea de a se transforma dintr-un element aproape banal într-o adevărată piesă de rezistenţă. Fiind extrem de confortabilă, este considerată în general rochie de vacanță, dar, dacă este confecționată din materiale mai grele, poate deveni o rochie de zi, ideală pentru toate siluetele.

  Derivată din modelul cămășii, această rochie, numită și rochia chemise ori shirt dress, se închide cu nasturi de sus până în talie sau până jos. Poate avea diverse croieli, uneori are formă de “A”, alteori are forma unei tunici. Datorăm apariția acestei rochii reginei Maria Antoaneta, care purta în zilele călduroase ale anilor 1780 acest model de rochie albă, dintr-o țesătură ușoară, de bumbac, tafta sau muselină, dreaptă și strânsă în talie cu un cordon, cu mâneci bufante și cu o pălărie cu boruri largi, în contrast cu modelele de rochii luxoase și rigide purtate în acea perioadă la Curte, fapt ce a dat naștere la numeroase controverse, întrucât semăna cu o cămașă de noapte. Dar pentru că regina era un model pentru burghezele de la Curte, rochia sa a devenit repede o modă atât în Franța, cât și în împrejurimi. Rochia cămașă devine vedetă în anul 1950, când Christian Dior atașează o fustă cu crinolină cămășii bărbătești, astfel luând naștere prima rochie cămașă modernă.

  Cu o croială clasică, temperată, sau, cu un design surprinzător, asimetric, rochia cămaşă face furori în outfiturile de sezon, garantând apariţii stilate şi trendy. Nu doar că arată minunat indiferent de forma corpului, dar rochia chemise are și multe alte avantaje: este extrem de comodă, având un croi lejer, iar pentru că este realizată de regulă din bumbac, este răcoroasă, fiind perfectă pentru zilele caniculare ale verii. Totodată, este foarte versatilă, o poți asorta cu multe tipuri de încălțări și o poți integra în aproape orice stil vestimentar. O poți purta cu sandale cu talpă joasă, cu espadrile, cu teniși, cu balerini, dar și cu pantofi cu toc, sandale cu platformă, ghete sau botine, în funcție de stilul pe care dorești să-l obții. Rochia cămașă din denim poate fi extrem de răcoroasă dacă se alege un material subțire. Este simplu de asortat cu o pereche de sandale cu talpă joasă sau cu o pereche de espadrile.

  Rochia cămașă maxi este la fel de comodă și de stilată precum o rochie scurtă sau midi. Rochia chemise arată la fel de bine și în varianta foarte lungă, până în pământ, cu talia scoasă în evidență printr-un cordon sau o curea, dacă vrei să obții un look feminin, iar dacă vrei o ținută relaxată, o poți lăsă largă și lejeră pe corp.

  Rochia cămașă purtată pe un umăr este o asociere de succes a două trenduri emblematice ale acestui sezon - rochia cămașă și trendul umerilor dezgoliți. Vei obține un look original prin deschiderea nasturilor de sus ai rochiei și tragerea acesteia pe un umăr.

  Rochia cămașă de vacanță se poartă de regulă la plajă, peste costumul de baie. Sunt preferate cele albe, care protejează pielea de razele UV, dar merg excelent și modelele înflorate, confecționate dintr-un material subțire și răcoros, precum voalul sau pânza de in topit. Deoarece este atât de lejeră și de confortabilă, această rochie este un item de nelipsit din bagajul de vacanță.

  Rochia cămașă de birou trebuie să fie decentă, potrivită mediului office, oricât de permisiv ar fi acesta. Croiala și materialul trebuie să inspire profesionalism și încredere. Astfel, pentru birou sunt preferate țesăturile rigide (denim, in, bumbac), lungimile medii (deasupra sau sub genunchi) și descheiată la cel mult doi nasturi.

  Confortabilă și versatilă, rochia cămașă dă startul vacanței chiar și în cea mai aglomerată zi a săptămânii!